Διεύθυνση
Πλατεία Φαναριωτών 6
Θεσσαλονίκη 546 21

Ώρες Γραφείου
Δευτέρα - Παρασκευή:
9πμ – 9μμ

Ως Αυτοφροντίδα έχει οριστεί η διαδικασία καθιέρωσης συμπεριφορών για την διασφάλιση της ολιστικής ευημερίας του εαυτού,  την προαγωγή της υγείας και την ενεργή διαχείριση της ασθένειας όταν αυτή εμφανίζεται.

Φροντίζουμε άραγε τους εαυτούς μας αρκετά ; Μας αγαπάμε ; Αν ναι, πως μας το δείχνουμε; Ρωτώντας τους περισσότερους ανθρώπους τι καταλαβαίνουν από τον όρο παραμέληση του εαυτού θα σου πουν πως όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση παραμελείς κυρίως κομμάτια σου που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση. Παρόλο που και αυτή η πλευρά της παραμέλησης είναι σημαντική προφανώς, η παραμέληση του εαυτού έχει πιο ευρεία έννοια.

Οι άνθρωποί που παραμελούν τον εαυτό τους νιώθουν ένοχοι αν δείξουν έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για τον εαυτό τους. Αλλά πριν σκεφτούμε να βοηθήσουμε και να φροντίσουμε οποιοδήποτε άλλο, πρέπει να σκεφτούμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας.   

Πως θα είμαστε καλοί σύντροφοι, γονείς, φίλοι, επαγγελματίες, αν δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας, αν δεν φροντίζουμε την υγεία μας και τις επιθυμίες μας; Αν δεν είμαστε κοντά στις ανάγκες μας;

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα μας και τι νιώθουμε σε διάφορες καταστάσεις. Να ακούμε το σώμα μας όταν μας στέλνει μηνύματα πως φτάνουμε στα όρια μας και να μην τα ξεπερνάμε. Στο πλαίσιο του να ακούμε το σώμα μας εντάσσεται φυσικά και η πρόληψη, καθώς προστατεύουμε τον εαυτό μας, ενημερωνόμαστε με προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους για την κατάσταση της υγείας μας και προλαμβάνουμε  οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει.

 Δεν αμελούμε την υγεία μας τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Κάνουμε πράγματα που θα μας δώσουν προσωπική ευχαρίστηση και βάζουμε τα όρια μας ώστε να καθορίζουμε εμείς πως θα μας φέρονται οι άλλοι. Προσέχουμε πρώτα τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να φροντίσουμε και τους γύρω μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *